Prijzenoorlog in Ethernet-switching

Cisco, 3Com, Bay Networks en HP zijn in een ware prijzenslag verwikkeld geraakt rond Ethernet switching-apparatuur. Het ziet er bovendien naar uit dat Fast Ethernet-adapters geïntegreerd gaan worden op microprocessoren.

Verdere prijsdalingen lijken onvermijdelijk. De Hewlett-Packard AdvanceStack-switches worden minimaal 30 procent goedkoper.
Cisco verlaagt zijn adviesprijzen met 50 procent voor de bestaande lijn van Catalyst 1900 en 2820 Ethernet-switches. Het 1900 model staat nu voor 74 dollar per poort in de prijscourant. Cisco introduceert ook nieuwe versies van de 1900 en 2820 - die 99 dollar per poort kosten - met verbeterde mogelijkheden op het gebied van beveiliging en beheer. De prijzen van de Cisco-apparatuur zijn nu vergelijkbaar met die van 3Com en Bay Networks. De strijd in de Ethernet switching-markt wordt vooral gestreden in het Verre Oosten. Cisco's marktaandeel is daar van 31 naar 43 procent gestegen (gemeten naar het aantal verkochte poorten).
Belangrijk Ethernet-nieuws komt er verder van Motorola. Deze chip-fabrikant kondigt aan dat de nieuwe PowerQUICC MPC 860 T microprocessor een geïntegreerde Fast Ethernet-controller zal bevatten. Dit maakt de productie van netwerkproducten goedkoper en eenvoudiger. De noodzaak voor een aparte 10/100 Base-T 'media access control'-chip (MAC) vervalt. De nieuwe Motorola-processor is bedoeld voor 'remote access'-routers, 'remote access'-servers, switch-controllers en bedrijfstelefooncentrales.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.