Storagetek maakt opslag virtueel

Storagetek onthulde deze week een nieuw opslagsysteem voor mainframes dat de traditionele tapes in virtuele stations opdeelt. Deze Virtual Storage Manager moet data efficiënter en sneller opslaan door de maximale capaciteit van de banden in één keer te benutten.

De VSM bestaat uit een diskbuffer, een verbeterd controlesysteem voor de tapes en een grafische gebruikersinterface. Deze techniek laat het mainframe in de veronderstelling dat het data opslaat op een fysieke tape. De virtuele opslag spaart de informatie op in een diskbuffer tot het daadwerkelijke wegschrijven. Doordat de gegevens zich op die voorlopige schijf bevinden, zijn ze relatief snel op te roepen.
Het product haalt een doorvoersnelheid van 45 megabyte per seconde en heeft 32 of 64 virtuele tapedrives en een diskbuffer van 180 tot 930 gigabyte. Deze kan maximaal honderdduizend virtuele stations bevatten. De VSM-systemen zijn vanaf het eerste kwartaal van 1998 leverbaar en kosten tussen de drie ton en twee miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.