Speculaties rond Apple nemen toe

Aanstaande maandag houdt Apple een persconferentie waarin het nieuwe producten èn een andere zakelijke koers zal onthullen. Hierbij zullen Steve Jobs, de directeur wereldwijde verkoop Mitch Mandich en directeur productmarketing Phillip Schiller spreken.

De functies van de genoemde sprekers versterken het vermoeden dat Apple overstapt naar directe verkoop via Internet. Hierin volgt de Macintosh-producent in de succesvolle voetsporen van PC-fabrikant Dell Computer.
Gelijkertijd verzwakken deze namen het gerucht dat Apple zou gaan fuseren met Oracle. Meer voor de hand ligt dat Oracle het voorbeeld van Microsoft volgt en een grote som geld in de Mac-fabrikant gaat investeren. Wellicht dat dit verbonden is aan de nieuwe netwerkcomputer-strategie van Apple. Verder wordt er gefluisterd over de mogelijkheid dat bijvoorbeeld Lucent Technologies zich in de markt voor thinclients begeeft en daarbij gebruik maakt van Apple-technologieën.
De aanwezigheid van Jobs versterkt het vermoeden dat hij wellicht toch een toppositie binnen Apple zal blijven bezetten. Niet alschief executive officer, een functie die hij al heeft afgewezen, maar wel als voorzitter van de raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable