Internet-telefonie via 'spraakkaart'

Internationaal bellen tegen lokale tarieven via Internet. Het kan met het product Infogate van het Amerikaanse bedrijf Innomedia. Op de Comdex in Las Vegas liet het bedrijf zien dat de gebrekkige kwaliteit van Internettelefonie tot het verleden behoort.

Infogate bestaat uit een 'spraakkaart' (vergelijkbaar met een geluidskaart) en de bijbehorende software. De kwaliteitsverbetering heeft Innomedia gerealiseerd door uitgekiende compressietechnieken toe te passen. Daarnaast wordt voorzien inpacket recovery, een techniek om verloren 'pakketjes geluid' te herstellen, en wordt de echo uit gesprekken gefilterd. Innomedia is druk bezig om een distributiekanaal in Europa op poten te zetten. Een woordvoerder meldt dat met een aantal partijen gesprekken aan de gang zijn. In de Verenigde Staten is Infogate vanaf januari 1998 leverbaar. Het wordt daar gedistribueerd door Techdata.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.