Problemen met Gigabit Ethernet

Bedrijven die Gigabit Ethernet over bestaande zogenoemde multimode glasvezelbekabeling willen toepassen, moeten rekening houden met extra kosten. "De maximale afstand waarover Gigabit Ethernet over dergelijke kabels werkt is slechts honderd meter", aldus de Californische consultant Jeffries Research.

Wie grotere afstanden wil overbruggen, moet demulti-mode glasvezel backbone vervangen doorsingle-mode glasvezel. Daardoor kan de aanschaf van Gigabit Ethernet-producten aanzienlijk duurder uitvallen.
Normaal gesproken zou Gigabit Ethernet een afstand van minimaal 260 meter (maximaal 550 meter) over multi-mode glasvezel overbruggen. Het gesignaleerde afstandsprobleem doet zich voor in zo'n 20 tot 40 procent van de installaties met multi-mode glasvezelkabel. Leveranciers zouden de problemen angstvallig hebben verzwegen om een verder uitstel van de vaststelling van een definitieve Gigabit Ethernet-standaard, verwacht volgend voorjaar, te voorkomen.
De Gigabit Ethernet Alliantie zal binnenkort een uitgebreide reactie publiceren op zijn website. Het probleem wordt overigens door een woordvoerder van de Gigabit Ethernet Alliantie onderkend. Het is echter iets dat elke snelle netwerktechniek treft. Ook bij ATM is het niet mogelijk om grotere afstanden dan honderd meter te overbruggen over multi-mode glasvezel bij snelheden groter dan 622 Mb/sec.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.