Managed hosting door True

Analoge modems hebben nog toekomst

 

Ondanks de opkomst van digitale communicatietechnieken als Isdn, ATM en Gigabit Ethernet zijn analoge modems nog lang niet afgeschreven. Diverse fabrikanten ontwikkelen er nieuwe, snellere technieken voor.

Cyrix bijvoorbeeld werkt aan modems die zijn geïntegreerd op de processor. Motorola onthulde vorige week een nieuw model met een snelheid van 56 Kbps.
Terwijl Intel de onderkant van de PC-markt benadert met prijsverlagingen voor de Pentium II-processoren, verstevigt Cyrix zijn positie in die sector door meer functies te integreren. Voor 1998 belooft deze chipfabrikant ondermeer modemcapaciteiten en ingebouwde Mpeg-2 videocompressie voor zijn goedkope Media GX-processoren.
Verder presenteerde Motorola een nieuw modem gebaseerd op de K56flex-technologie van Rockwell Semiconductor en Lucent Technologies. Deze techniek is nu in een hevige strijd verwikkeld met het x2-alternatief van US Robotics om goedgekeurd te worden als internationale standaard. Dit gevecht heeft al geleid tot een scherpe tegenstelling in de markt, die werd benadrukt door de recente juridische onenigheid tussen Rockwell en Bay Networks.
De laatste levert modems voor beide technieken en werkt aan mogelijkheden voor integratie daarvan. Rockwell sleepte Bay vorige maand voor de rechter wegens schending van de licentie-overeenkomst voor K56flex. Bay ontkent dit en beweert dat Rockwell er alleen maar op uit is 'de keuze voor consumenten en bedrijven te beperken'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/210461). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×