Thuisgebruik van PC's stagneert

Het thuisgebruik van PC's stagneert. In vergelijking met april vorig jaar is de penetratiegraad zelfs met een procent afgenomen. Het aandeel van Pentium-PC's neemt wel toe, maar oudere processor-architecturen voeren nog de boventoon.

Uit de laatste Heliview Consumer Monitor blijkt dat 47 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over een PC. Ook met het gebruik van Internet loopt het niet zo'n vaart. In april vorig jaar beschikte 5 procent van de thuisgebruikers over een aansluiting. Medio november was dit gestegen tot 8 procent, terwijl er een stijging tot 13 procent werd verwacht.
Van de PC-merken is IBM met 13 procent nog steeds marktleider, met Compaq (11 procent) als goede tweede. Op ruime afstand volgen Tulip, Escom en Philips. Wordt er alleen gekeken naar Pentium-PC's, dan is Compaq met 16 procent marktleider, op de voet gevolgd door Escom (15 procent). IBM komt dan met 11 procent na Vobis (12 procent) op de vierde plaats. Dos is met 53 procent het besturingssysteem bij uitstek. Windows 95 is met 35 procent Windows 3.x (26 procent) inmiddels ruimschoots gepasseerd. Zes procent gebruikt Windows NT en maar 2 procent werkt met OS/2. Het Mac-besturingssysteem vindt bij 3 procent toepassing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.