'IT-branche lijkt op piratenmarkt'

De automatiseringsbranche begint steeds meer te lijken op een piratenmarkt. Het wegkopen van elkaars medewerkers leidt tot hogere salarissen, kleinere marges en uiteindelijk het faillissement van bedrijven en massa-ontslagen.

Dat is de mening van Peter Curwiel, directeur van Twinfo. Hij pleit ondermeer voor een betere carrièreplanning in de IT. Twinfo vindt nog wel jonge, ongetrainde IT'ers, maar kandidaten met tussen de twee en vier jaar ervaring zijn zeer schaars.
Curwiel vindt het een ongewenste ontwikkeling om dit gat te vullen met 'degenen die zuiver voor het geld gaan'. Liever wil hij mensen die echt geïnteresseerd zijn in de IT. Hij denkt dit ondermeer te kunnen bereiken door opleidingen, een betere bedrijfscultuur en werksfeer, bedrijfsbezoeken en studiereizen. Ook parttime werken moet mogelijk zijn. Standaardisering van functie-definities en salarisniveaus kan ook een rol spelen. Freelancers zijn hem eveneens een doorn in het oog: ze bederven de markt, staan stil in hun ontwikkeling, blijven niet in de IT en zullen nooit meer in loondienst gaan werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.