Weer commotie rond offertes GBA

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en gemeenten worstelen opnieuw met offertes die leveranciers hebben ingediend voor wijzigingen in de GBA. Volgens een betrouwbare bron zouden dezelfde aanpassingen bij Civility bijna zestig maal duurder zijn dan bij de goedkoopste aanbieder, Procura.

Een aantal prijsopgaven wordt nu onderzocht op hun 'realiteitsgehalte'. Ook blijken de offertes onderling moeilijk te vergelijken, zowel wat de prijsstelling betreft als inhoudelijk.
Eerder liep de implementatie van Logisch Ontwerp 3 stuk op de enorme prijsverschillen en de weigering van Amsterdam en Den Haag om akkoord te gaan met de gebruikelijke compensatie van het rijk, een vast bedrag per inwoner. De prijzen verschilden toen een factor tien. Enkele zaken uit dat LO 3 verdroegen geen uitstel omdat ze per 1 januari 1998 in werking moeten treden. Om die reden heeft BiZa ze ondergebracht in een tussentijds LO 2.4. De offertes die hierop zijn binnengekomen, blijken nu in nog veel grotere mate uiteen te lopen. De op één na goedkoopste leverancier zou reeds tweeënhalf maal duurder zijn dan de laagste inschrijver.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.