Daf bouwt satellietnetwerk

De Eindhovense vrachtwagenproducent Daf Trucks gaat een netwerk installeren met behulp van satellietverbindingen. Met dit zogenoemde Very Small Aperture Terminal (Vsat) netwerk wil het bedrijf verbindingen opzetten tussen het hoofdkantoor en dealers op het Europese continent.

Dealers krijgen de mogelijkheid om de leverbaarheid van trucks danwel onderdelen vast te stellen en om bestellingen en orders via het netwerk te plaatsen. Ook de administratieve afhandeling zal via datacommunicatie gaan verlopen.
Leverancier van het netwerk, Telenor Communications Services uit Hoofddorp, heeft een verdeelstation en een antenne bij het Eindhovense hoofdkantoor van Daf geplaatst. Er wordt gebruik gemaakt van Telenors 'hot bird' satelliet. Daf denkt volgend jaar het merendeel van de Europese dealers aangesloten te hebben. De producent, die zijn vrachtwagens alleen op bestelling bouwt, hoopt door middel van het netwerk verder op kosten te besparen en de efficiency te vergroten. Telenor maakt onderdeel uit van de Noorse PTT en heeft sinds vorig jaar een vestiging geopend in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.