Voor 400 gemeenten overstap GBA nodig

Ruim vierhonderd gemeenten stappen de komende tijd over op een ander softwarepakket voor de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). De grootste groep daarvan maakt nu gebruik van producten van het voormalige L+T Informatica en Raet Overheid.

Nu deze bedrijven zijn opgegaan in Roccade Civility BV, wil deze reus op de gemeentenmarkt één nieuw systeem uitbrengen onder de naam 'Cipers': Civility-Personen.
De Cipers-ontwikkeling zullen gepaard gaan met 'optimalisering van de bestaande systemen. Wijzigingen van het logisch ontwerp van de GBA zullen worden geïmplementeerd', terwijl 'eventueel extra functionaliteit zal worden toegevoegd'. Behalve de GBA omvat dit ook een burgerlijke-standmodule en enige tools om de binnengemeentelijke informatievoorziening en workflow management te ondersteunen. Alle bestaande pakketten worden beëindigd. Cipers zal straks ook op AS/400 en Unix draaien, alsmede een Windows NT-versie kennen. Men wil de migratie in maximaal drie jaar klaren, zodat gemeenten die bij Civility blijven, uiterlijk in 2002 hun Cipers moeten hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-07T00:00:00.000Z Redactie Computable