Ivis meet snelheid Internet

Netcast, voorheen Riverland Networks geheten, gaat de snelheid van Internet meten. Daartoe is het Instituut Voor Internet Snelheidsmeting (Ivis) opgericht. Netcast heeft als 'commerciële' dochter van het multimediale uitgeversconcern Wegener Arcade dit initiatief genomen.

Doel is van Ivis een professionele dienst te maken, waarvan providers gebruik kunnen maken om hun prestaties te meten. Verder is het de bedoeling consumentenvoorlichting over Internet te geven.
Ivis (http://www.fileweb.nl) houdt continu een ranglijst bij van de snelste inbel-providers. Ook wordt aangegeven wanneer en op welke momenten van de dag het 'druk' op Internet is. Verder valt per site te bekijken hoe snel of juist moeilijk deze bereikbaar is. Ivis maakt daarvoor gebruik van meetsoftware die door host-providers en eigenaren van Webpagina's aan bestaande pagina's worden gekoppeld. De gegevens over de snelheid waarmee pagina's worden opgevraagd, komen in een centrale Ivis-database terecht. Pagina's die aan de meting meedoen, zijn te herkennen aan het Ivis-icoon. Ivis wil ook informatie gaan verstrekken over de knooppunten op Internet.
Onder de naam 'Ivis Pro' zal op termijn nog een extra service worden geboden, speciaal voor bedrijven en instellingen. Daarbij zal niet alleen het webverkeer worden gemeten, maar ook andere Internet-toepassingen zoals e-mail, FTP en News-protocollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.