Fiscus koop 27 duizend computers

De Belastingdienst gaat op grote schaal nieuwe PC-apparatuur en software aanschaffen. Voor de aanbesteding hiervan is een tender uitgeschreven. Tot en met 1998 worden 27.000 computers vervangen.

De nieuwe geïntegreerde 'klantbehandeling', waarbij niet het soort belasting maar de belastingplichtige centraal staat, vraagt daarom. Deze aanpak stelt hoge eisen aan de (mobiele) werkplek. Veel bestaande werkplekken voldoen niet aan die eisen.
Dit blijkt uit het Beheersverslag 1996, dat schetst hoe de Belastingdienst zijn taken vorig jaar heeft uitgevoerd. De kosten van de werkplekken zullen dit jaar ruim tweehonderd miljoen gulden bedragen. Om meer kostenbewustzijn te kweken, is besloten de kosten van de PC's, het onderhoud en de exploitatie voortaan door te belasten naar de verschillende onderdelen van het fiscale apparaat. Verder wordt bekeken of het automatiseringspakket SAP het budgetbeheer kan ondersteunen. De belastingdienst zal proeven hiermee dit jaar verbreden en verdiepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable