Gandalf Nederland komt in handen Comtek

Comtek, een Brits onderhoudsbedrijf van datacom-apparatuur, heeft uit de boedel van het failliete Gandalf de Europese vestiging in Hoofddorp gekocht. De nieuwe eigenaar heeft grote plannen met de Nederlandse vestiging van de fabrikant, die enige faam verwierf met Isdn-bridges en routers.

Hij betaalt anderhalf miljoen gulden voor degoodwill, de handelsnaam Gandalf Nederland en de nog lopende servicecontracten. De 26 Nederlandse personeelsleden blijven in dienst. Wel wil Comtek verhuizen naar een goedkoper onderkomen.
De nieuwe eigenaar is Askar Sheibani (44), een in Adzjerbadjzan geboren ingenieur, zakenman en politicus (Labour). Hij richtte eind jaren tachtig in Groot-Brittannië een service- en onderhoudsbedrijf op dat netwerken ontwerpt en onderhoudt, en datacomapparatuur opknapt en doorverkoopt. Momenteel heeft hij tachtig mensen in dienst. De omzet ligt tussen de 16 en 17 miljoen gulden en de winst over 1997 zou 2,5 miljoen gulden zijn. Het bedrijf kan de overname van Gandalf Nederland uit eigen middelen financieren.
Gandalf Nederland is officieel op 1 oktober failliet gegaan. De overname door Comtek was binnen enkele dagen geregeld, aldus Sheibani. De Nederlandse vestiging van het overgenomen bedrijf blijft Gandalf-apparatuur verkopen. Er kunnen zich op dit terrein nog problemen voordoen doordat de rest van het Gandalf-concern is gekocht door het Canadese Mitel. Dit bedrijf bezit vestigingen in Europa. Ook kunnen problemen ontstaan over de handelsnaam en het merk Gandalf.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.