Transfers in GBA-land

Mr Jacques Martini wordt directeur van het per 1 januari in te stellen GBA-agentschap. Deze organisatie, onderdeel van het departement van Binnenlandse Zaken, gaat het stelsel van de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens beheren en verder ontwikkelen.

Ook wordt op termijn Biza's Bureau Paspoorten daar ondergebracht. Als directeur Projecten van het ministerie van Binnenlandse Zaken fungeerde Martini reeds als 'ambtelijk opdrachtgever' van de GBA.
Het agentschap neemt het beheer over van het GBA-projectbureau, dat het stelsel heeft opgebouwd en de implementatie ervan heeft begeleid. Projectleider Cees Meesters, door Biza ingehuurd van Multihouse, wordt vervolgens (waarschijnlijk iets later dan 1 januari) directeur van GBA-leverancier Procura in Heerhugowaard. Het is de bedoeling dat hij over enige tijd Jelte van der Heide, mede-oprichter van Procura, opvolgt.
Een derde transfer in GBA-land is die van Rien Hekman, de voorganger van Meesters als GBA-projectleider. Vorig jaar oktober stapte hij over naar Civility om daar de persoonsinformatievoorziening ('Cipers') in de steigers te zetten. Hij vindt de uitvoering van het Cipers-project (implementatie van een nieuw systeem bij zo'n vierhonderd gemeenten) teveel een doublure van zijn werk als GBA-projectleider (idem bij zeshonderd) en is gaan werken voor Cadans, uitvoeringsorganisatie in de sociale zekerheid, waar hij zich bezighoudt met het herontwerp van bedrijfsprocessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.