Telfort verliest kort geding tegen Rijk

De rechtbank in Den Haag heeft Telfort in het ongelijk gesteld. Het telecombedrijf daagde begin november de Nederlandse staat voor de rechter. Telfort is van mening dat de overheid de vergunningen voor de DCS-frequentie voor 1 januari 1998 moet verlenen.

De staat zal deze tijdslimiet niet halen. Naar verwachting zal de uitreiking van de vergunningen, al dan niet via een veiling, pas in februari plaatsvinden. Telfort eiste middels een kort geding dat minister Jorritsma zich aan de vastgestelde datum houdt. De rechter meende dat de minister voldoende inspanning levert om de veiling zo spoedig mogelijk te organiseren.
"Deze uitspraak is teleurstellend voor de Nederlandse markt", reageert directeur Koos van der Meulen van Telfort. "Het is jammer dat Nederland achteraan hobbelt. De duopolie houdt langer stand dan nodig." Op dit moment hebben alleen Libertel en PTT Telecom een vergunning voor mobiele telefonie. "Elke dag uitstel van de veiling kost ons ruim een miljoen gulden. Bovendien betreden maandelijks zeventigduizend klanten de markt. Deze gaan allemaal aan onze neus voorbij", licht Van der Meulen toe.
Telfort is ook verbolgen over het feit dat Libertel en PTT Telecom geen naheffing hoeven te betalen voor hun huidige GSM-frequentie en dat deze twee ondernemingen mogen meedingen naar de nieuwe frequenties. De rechter deed geen uitspraak over de vraag of sprake was van discriminatie, maar gaf aan dat de minister geen naheffing kan eisen. De Europese Commissie heeft dit onmogelijk gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.