Origin wil uitstroom halt toeroepen

Origin ziet meer personeel vertrekken dan het lief is. In 1997 verliet 11 procent de onderneming. "Dit is te hoog", geeft personeelsmanager Cees Beemer toe. Het bedrijf wil dit jaar de uitstroom van personeel terugbrengen tot minder dan 10 procent.

Om dit streefgetal te bereiken zal Origin meer nadruk leggen op de carrièremogelijkheden binnen de onderneming. Vorig jaar nam Origin 1500 automatiseerders in dienst. Aangezien de IT-dienstverlener zich meer concentreert op het beperken van de uitstroom, zijn er dit jaar minder nieuwe mensen nodig. De wervers dienen ongeveer 1200 mensen een contract aan te bieden.
De wervers moeten volgend jaar opnieuw veel automatiseerders binnenhalen. Gezien de omstandigheden op de arbeidsmarkt is dit geen kinnesinne. "In 1997 hebben wij meer mensen geworven dan we hadden ingeschat. Toch beschikten we over voldoende opdrachten om nog meer mensen een baan aan te bieden", zegt Driessen. Origin is een samenwerkingsverband met Randstad aangegaan. Op het moment dat de onderneming snel mensen nodig heeft voor een project, zorgt het uitzendbureau voor de menskracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.