'Gateway-to-Internet' failliet

De exploitant van 'de Gateway-to-Internet', Ottens & Partner uit Winschoten, is failliet. Curator mr. J.J. Reiziger laat op de homepage van Ottens weten dat het faillissement per 14 april door de rechtbank te Groningen is uitgesproken.

Curator Reiziger zou in onderhandeling zijn met Internet-aanbieders om de contracten met gedupeerde klanten over te nemen. De curator hoopt dat de leden van Gateway zonder bijbetaling weer kunnen surfen. De gedupeerde leden hebben veelal een jaar vooruit moeten betalen.
Ottens & Partner speelde eind vorig jaar slim in op de mogelijkheid om gebruik te maken van het inbelnetwerk van het door PTT Telecom gelanceerde 'Het Net'. Het Net is een besloten en beperkte dienst zonder toegang tot het Web. Ottens gaf evenwel toegang tot WWW via een proxy-server. Hoewel de Gateway-to-Internet minder mogelijkheden bood dan een regulier Internet-abonnement, kreeg exploitant Ottens in eerste instantie een grote klandizie vanwege de bijzonder lage tariefstelling (rond de acht gulden per maand). Toen echter in het Noorden en het Oosten van Nederland de firma Castel een gelijksoortige dienst (Freeacces) volledig gratis aan ging bieden, viel de bodem uit het bedrijf. Castel is een samenwerkingsverband van een energiebedrijf en een kabelexploitant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.