Wang gebruikersvereniging heft zich op

De Wang Gebruikersvereniging Nederland (WGN) heeft besloten zichzelf op te heffen. Op de waarschijnlijk laatste jaarvergadering van maart jongstleden bleek het draagvlak onder de gebruikers beneden de maat om het platform in de lucht te houden.

Het dalend draagvlak komt volgens het bestuur van de vereniging tot uiting in een dalend ledental, een kleine instroom van nieuwe leden en steeds minder bezoekers op de bijeenkomsten. Dit stelt het bestuur in de laatste uitgave van zijn periodiekWGN Aktueel.
Enkele jaren geleden constateerde de vereniging reeds een afnemende belangstelling in de markt voor activiteiten rond Wang. Dat was conform de krimpende markt waarmee het bedrijf te maken had, veroorzaakt door een gebrek aan innovatieve kracht om op nieuwe golven van technologische ontwikkelingen mee te varen. Momenteel is het bestaansrecht van de vereniging nagenoeg verdwenen. Bovendien is de financiële situatie zodanig dat het WGN heeft besloten om de officiële opheffing in gang te zetten. De vereniging heeft ruim vijftien jaar bestaan en zegt 'een nuttige functie te hebben vervuld in zowel de samenwerking met Wang als de onderlinge verstandhouding tussen de leden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.