KPN samen met Qwest in IP-netwerk

KPN en Qwest Communications International uit Denver (VS), hebben vandaag aangekondigd onder de naam KPNQwest een gezamenlijke onderneming te starten voor de bouw en exploitatie van een Europees hoge-capaciteit glasvezel netwerk op basis van het Internet Protocol (IP).

Het geheel wordt gekoppeld aan het netwerk van Qwest in Noord-Amerika en moet in januari 1999 operationeel zijn.
Voor de oprichting ervan zullen de partners samen 700 miljoen dollar aan bestaande activa in de onderneming investeren. In de eerste twee jaar zullen de investeringen in het nieuwe bedrijf ongeveer 500 miljoen dollar bedragen. KPN verwacht in 1999 ongeveer 400 miljoen aan opbrengsten; een bedrag dat jaarlijks met 40 procent moet groeien.
KPNQwest gaat begin januari 1999 van start en zal dan aan 700 mensen werk bieden. Het netwerk zal KPN's eigen pan-Europese glasvezelnetwerk (EuroRingen) via een transatlantische verbinding met een hoge capaciteit koppelen aan het circa 30.000 kilometer lange glasvezel netwerk van Qwest in Noord Amerika.
EUnet (sinds april van dit jaar eigendom van Qwest en één van de grootste Europese leveranciers van Internet-diensten) zal volgens KPN een essentieel onderdeel van de onderneming gaan vormen. Vanaf de start in januari zal de onderneming carrier services, inclusief 'kale' glasvezel, leveren en vanaf het komend voorjaar op IP-gebaseerde diensten. Het plan is om op termijn ook spraak- frame-relay- en op ATM (Asynchronous Transfer Mode) gebaseerde diensten te gaan leveren.
De Raad van Commissarissen van de onderneming zal bestaan uit zes leden, elke partner benoemd drie leden. John A. Mcmaster, executive vice president van Qwest's internationale activiteiten, wordt Voorzitter van de Raad van Bestuur enceo. Henjo Groenewegen, directeur van KPN International Network Services is benoemd totchief operating officer. De huidigeceo van EUnet, Andrew Carver, zal de functie vanexecutive vice president van de EUnet-divisie op zich nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.