Symantec en Data Fellows weren NT-virus

Het 'intelligente' Windows NT-virus Remote Explorer wordt nu ook gedetecteerd en verwijderd door zowel de anti-virussoftware van Symantec als die van Data Fellows. Laatstgenoemde meent bovendien dat het gevaar van dit virus nogal wordt overschat.

"Het virus maakt gebruik van geavanceerde methodes die problemenzouden kunnen veroorzaken binnen een NT-gebaseerde organisatie. Aangezien het virus zich niet gemakkelijk verspreidt van de ene naar de andere organisatie, is er geen reden tot paniek", aldus het persbericht van Data Fellows. Diens anti-virusproduct F-Secure is voor alle zekerheid toch maar uitgerust met detectie- en verwijderingsmogelijkheden voor Remote Explorer.
Softwareleverancier Symantec meldde deze week al dat de nieuwste versie van zijn Norton en IBM Antivirus-software het door concurrent Network Associates ontdekte NT-virus kan elimineren. Deze 'update' is verkrijgbaar voor alle platformen waar Norton op draait. Daarnaast heeft het Symantec Antivirus Research Center (Sarc) een apart programma ontwikkeld dat het virus kan isoleren en verwijderen uit het geheugen van een NT-computer terwijl die gewoon blijft functioneren. Dit hulpmiddel zou nu gratis verkrijgbaar op de website van Symantec moeten zijn en werkt samen met andere anti-virusprogramma's, aldus de leverancier (http://www.symantec.com/avcenter/warn/remexp_repair.html).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.