Powertools eist schadevergoeding Apple

De Texaanse Mac-kloonfabrikant Powertools klaagt Apple Computer aan wegens faillissement door het schrappen van de kloonlicenties. Het bedrijf eist honderd miljoen dollar schadevergoeding.

Het beschuldigt zowel Apple als mede-kloonfabrikant Umax Data Systems van contractbreuk en monopolie-praktijken. Apple besloot vorig jaar om Macintosh-klonen niet meer toe te staan.
Powertools klaagt dat het hierdoor "geen leveranciers meer heeft voor de sleutelcomponenten van onze superieure producten". Eind december meldde het bedrijf op zijn website dat het geen nieuwe bestellingen zou accepteren. Directeur Vincent Wong bevestigde in dat bericht dat "Powertools geen betrouwbare leveranciers meer heeft en daardoor voor onbepaalde tijd geen bestellingen voor nieuwe producten kan aannemen".
Wongs bedrijf produceerde zijn eerste Mac-compatibele systemen al begin vorig jaar. Het kon concurrerende prijzen berekenen doordat het een virtuele onderneming is, zonder eigen voorraden. Powertools beweert dat het hierdoor nieuwe producten zeker een half jaar eerder kon lanceren dan zijn concurrenten. Uiteindelijk is dit systeem funest gebleken toen zowel Apple als Umax geen leveringen meer verzorgden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.