Peoplesoft stopt R&D in apart bedrijf

Erp-leverancier Peoplesoft een ingewikkelde organisatorische en fiscale maatregel genomen om zijn toekomstige omzet veilig te stellen. Dit initiatief is gevoed door de lage waardering van de eigen aandelen.

Het concern brengt de kosten van toekomstige r&d-activiteiten onder in een aparte organisatie: Momentum Business Applications (MBA). De aanpak - omschreven als briljant - doet denken aan het web van organisaties dat Baan rond zijn beursgenoteerde onderneming bouwde. Aanvankelijk bleek dit een groot succes, maar in perioden van tegenwind lijken de gevolgen van de constructie funest.
Peoplesoft verklaarde dat de aparte ontwikkelafdeling MBA ontwikkelprojecten uitvoert voor groeimarkten als elektronische handel, analyse software en verticale oplossingen. In essentie laat Peoplesoft de speculatieve, maar in potentie lucratieve, nieuwe productontwikkelingen dus over aan MBA. Verlopen de ontwikkelingen voorspoedig, dan koopt Peoplesoft de resulterende producten terug van het nieuwe bedrijf. Ondertussen worden de reguliere bedrijfsresultaten van Peoplesoft niet beïnvloedt door grote en riskante investeringen op het gebied van r&d. MBA krijgt 300 miljoen dollar als startkapitaal mee van Peoplesoft. Dat is ongeveer de helft de oorlogskas.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.