Koersval Bull na slecht kwartaal

De Franse IT-groep Bull heeft zeer teleurstellende halfjaar-cijfers bekend gemaakt. Direct na bekendmaking van een verlies van 353 miljoen franc over de eerste zes maanden tuimelde de koers op de beurs 19 procent omlaag. De notering werd zelfs even stopgezet.

Bull probeert de omschakeling te maken van een 'traditionele' computerfabrikant naar aanbieder van computerdiensten. Dat kost meer tijd dan was voorzien.
Het netto verlies was mede het gevolg van hoge investeringen in nieuwe activiteiten en problemen in de smartcard divisie. De verkoop van smartcards, betaalautomaten en software viel behoorlijk tegen. Deze omzet daalde, ondermeer als gevolg van een vertraging bij de lancering van een kaart voor de gezondheidszorg in Frankrijk.
In de eerste zes maanden van 1997 behaalde Bull nog een winst van 64 miljoen franc, mede door bijzondere baten dankzij de verkoop van bedrijfsonderdelen. Bull zag de omzet in het eerste halfjaar met 3,3 procent toenemen tot 11,7 miljard Franse franc. De stijging is te danken aan een groei van 10 procent bij de dienstverlening. De productverkoop daalde daarentegen met 3 procent.
Het bedrijfsresultaat bedroeg 104 miljoen franc, tegen 196 miljoen franc in de eerste helft van 1997. Voor heel 1998 verwacht Bull een omzetstijging van 5 procent en een verbetering van het bedrijfsresultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.