Handelspraktijken Cisco onder vuur

Na Microsoft dreigt ook Cisco onderwerp te worden van een onderzoek door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), de anti-kartelpolitie van de Amerikaanse overheid. De netwerkmarktleider wordt ervan verdacht gesprekken gevoerd te hebben met twee naaste concurrenten over het verdelen van de markt. Dit meldt de Washington Post.

Cisco bevestigt dat het een schrijven heeft ontvangen van de FTC waarin wordt verzocht om nadere details van besprekingen die hoge Cisco-managers afgelopen zomer voerden met vertegenwoordigers van Lucent Technologies en Northern Telecom (eigenaar van Bay Networks). Cisco heeft een aanzienlijk en nog steeds groeiend marktaandeel in de verschillende segmenten van de netwerkmarkt. Het bedrijf is de laatste vier jaar stormachtig gegroeid, mede door acquisities, en is actief in zowel de telecom- als de datacommarkt. De aandacht van de FTC is getrokken door artikelen in deNew York Times en in een vakblad waarin de suggestie werd geuit dat Cisco afspraken wilde maken over de verdeling van de markt.
Cisco zegt dat het met concurrenten in de telecommarkt praat over het aangaan van samenwerkingsverbanden en het ontwikkelen van standaarden. Anti-kartel experts verwachten niet dat het onderzoek gevolgen zal hebben in de vorm van boetes. Daarvoor zijn de mogelijke overtredingen te moeilijk te bewijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.