VS versoepelen exportregels encryptie

De Amerikaanse overheid heeft gisteren aangekondigd de exportbeperkingen op encryptieproducten te verminderen. Het Witte Huis heeft plannen bekendgemaakt waarin bepaalde bedrijven toestemming krijgen software te exporteren met 64-bit Data Encryption Standard-technologie (DES).

Dat geldt voor internationale kantoren van Amerikaanse bedrijven, verzekeraars, de medische industrie en Internet-handelaren, mits ze software exporteren naar lidstaten van de Navo. Tot op heden mochten deze bedrijven alleen gebruik maken van het makkelijker te kraken 40-bits alternatief.
Vice President Al Gore maakte echter ook meteen bekend dat de regering het op de rails zetten van een zogenoemd Net Center ondersteund, waar justitie-medewerkers hun technische expertise kunnen bijwerken. "We moeten er zeker van zijn dat nieuwe technologie geen slimme criminele en terroristische activiteiten voortbrengt", aldus Gore. Hij wil technologie met technologie bestrijden. "Bovendien moet de veiligheid van gevoelige financiële- en bedrijfstransacties voor 100 procent verzekerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.