Test-versie Java Cryptografie Extensies

Sun Microsystems heeft een 'vroege versie' van wat uiteindelijke versie 1.2 moet worden van de Java Cryptografie Extensies (JCE). Met JCE 1.2 kunnen zowel ontwikkelaars als bedrijven op het gebeid van beveiliging, cryptografie gaan toepassen in hun Java-programmatuur.

Vanwege exportbeperkingen mag de technologie echter niet geëxporteerd worden en is het product alleen in Amerika en Canada beschikbaar. Producten met encryptiesleutels langer dan 56-bits mogen volgens de Amerikaanse wet niet geëxporteerd worden. JCE, waarmee API's (Application Programming Interfaces) geschreven kunnen worden, is een extensie op de Java Developers Kit. Het Java-beveiligingsproduct maakt gebruik van standaard encryptietechnologie, zoals DES en triple-DES.
Volgens een ontwikkelaar bij Sun wordt de term 'vroege versie' gebruikt omdat het product tussen een alpha- en een bèta-versie in zit. Medio 1998 wordt de definitieve marktversie verwacht. Op hetzelfde moment dat de JDK 1.2 uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.