Slanke versie NDS in aantocht

Novell werkt samen met Citrix aan de ontwikkeling van een slanke versie van de Novell Directory Services (NDS) voor de Winframe- en Metaframe-producten van de laatstgenoemde firma. Binnen afzienbare tijd biedt Citrix ook ondersteuning voor Novells beheersoftware Zenworks.

Deze onthullingen zijn gisteren gedaan op Citrix' Thinergy '98-conferentie in Florida. Vanaf eind september levert Novell zijn NDS-client gratis aan bestaande gebruikers van Windows NT Server 4.0 Terminal Edition en Metaframe. Verder wordt Metaframe binnenkort meegeleverd bij Netware 5 en Zenworks 1.1. Winframe-gebruikers kunnen de software rond diezelfde tijd gratis downloaden. Dankzij deze software kunnen gebruikers Windows-applicaties makkelijker beheren en gebruiken via een netwerk, aldus Novell.
Analisten menen dat de komst van directory-technologie naar slanke clients een flinke opsteker voor die machines betekent. De laatste tijd is de opkomst van deze goedkope, slanke computers wat afgevlakt. Dit valt te wijten aan ondermeer de sterk verlaagde prijzen in PC-land en de initiatieven van PC-hardware- en PC-softwareleveranciers om de totale eigendomskosten (tco) te verlagen. Daarnaast kwamen de eerste slanke computers niet helemaal tegemoet aan de hooggespannen verwachtingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.