Experts werken aan supercomputer-Java

Java-experts uit Groot-Brittannië en Europa houden volgende maand een bijeenkomst met Amerikaanse collega's over de ontwikkeling van deze programmeertaal voor supercomputers.

Dit initiatief is van start gegaan toen Amerikaanse geleerden met Java-schepper Sun Microsystems praatten over het aanpassen van de technologie voor rekenintensieve toepassingen, zoals auto-ontwerp en wetschappelijke modellering.
In de eerste week van september wordt verder gediscussieerd over Java voor supers tijdens de Europar 98-conferentie over parallelle gegevensverwerking. Deze vindt plaats op de Britse universiteit van Southampton. Daar zullen Europese ontwikkelaars bij dit project betrokken worden. Op de agenda van de bijeenkomst staat ook een sessie 'Java for high performance network computing', die op 3 september plaatsvindt.
Onder de sprekers tijdens deze sessie bevinden zich de wetenschappers George Thiruvathukal en Geoffrey Fox, die eerder dit jaar het Java Grande Forum oprichtten. Deze organisatie wil gelijkgestemden bijeenbrengen om Java te verbeteren. Het Java Grande Forum heeft al drie bijeenkomsten gehouden met Sun, die volgens de Forum-oprichters enthousiast is over hun initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable