Motorola sluit mega-Java-deal met Sun

Elektronica-concern Motorola en Java-prediker Sun Microsystems hebben gisteren de grootste Java licentie-overeenkomst aller tijden afgesloten.

Motorola gaat Java gebruiken in zijn brede productlijn: van halfgeleiders,smart cards, auto-onderdelen, en draadloze apparatuur als mobiele telefoons en pagers tot en met geavanceerde elektronische systemen en computers. Java-programmatuur draait op alle soorten apparatuur, zolang er maar een Java Virtual Machine (JVM) voor bestaat. Hoeveel geld met de overeenkomst is gemoeid, is onbekend.
Sun-topman Scott MacNealy ziet ernaar uit om zijn troetelkind Java terug te vinden in de tientallen miljoenen apparaatjes die Motorola per jaar verscheept. Een IDC-analist noemt de overeenkomst een mijlpaal voor Java en de twee betrokken bedrijven, maar vindt het te vroeg om een oordeel te vellen over de impact ervan. Gebruikers van Motorola-producten stellen hoge eisen. IDC verwacht dat zowel Motorola als Sun nog de nodige inspanningen moeten verrichten voordat Java de benodigde betrouwbaarheid kan bieden voor met nameembedded systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.