Managed hosting door True

Motorola sluit mega-Java-deal met Sun

Elektronica-concern Motorola en Java-prediker Sun Microsystems hebben gisteren de grootste Java licentie-overeenkomst aller tijden afgesloten.

Motorola gaat Java gebruiken in zijn brede productlijn: van halfgeleiders,smart cards, auto-onderdelen, en draadloze apparatuur als mobiele telefoons en pagers tot en met geavanceerde elektronische systemen en computers. Java-programmatuur draait op alle soorten apparatuur, zolang er maar een Java Virtual Machine (JVM) voor bestaat. Hoeveel geld met de overeenkomst is gemoeid, is onbekend.
Sun-topman Scott MacNealy ziet ernaar uit om zijn troetelkind Java terug te vinden in de tientallen miljoenen apparaatjes die Motorola per jaar verscheept. Een IDC-analist noemt de overeenkomst een mijlpaal voor Java en de twee betrokken bedrijven, maar vindt het te vroeg om een oordeel te vellen over de impact ervan. Gebruikers van Motorola-producten stellen hoge eisen. IDC verwacht dat zowel Motorola als Sun nog de nodige inspanningen moeten verrichten voordat Java de benodigde betrouwbaarheid kan bieden voor met nameembedded systemen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.