Band 3Com en Newbridge bedreigt Cisco

3Com en Newbridge Networks versterken hun samenwerking en maken er een strategische alliantie van met een vergaande combinatie van hun technologieën. Newbridge trekt zich hiermee terug uit een slechtlopend marktsegment, zijn verlieslijdende Lan Vivid-productlijn, die het verkreeg met de aankoop van UB Networks.

Newbridge verkrijgt nu toegang tot het enorme aantal gebruikers van 3Com, dat in ruil daarvoor een volledige partner wordt in de vruchtbare wan-samenwerking tussen Newbridge en Siemens AG.
Dit leidt weer tot een langverwachte eerste stap in de markt voor telecommunicatie-apparatuur. 3Com zal de Mainstreet ATM-switches die de twee fabrikanten ontwikkelen doorverkopen. Het bedrijf verklaarde dat het deze producten voorlopig alleen aan de eigen grote bedrijfsklanten zal aanbieden. De markt voor telecommunicatie-aanbieders wordt overgelaten aan Newbridge.
Bijkomend voordeel voor 3Com is de kans enkele gaten in de lan-productlijn op te vullen met apparatuur van Newbridge en Siemens. Analisten zien deze driehoeksverhouding als een serieuze bedreiging voor de toppositie van netwerkfabrikant Cisco Systems. De financiële details van de samenwerking worden naar alle waarschijnlijkheid pas eind februari openbaar gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.