Nieuwe fout in Xeon vergroot vertraging

Zware servers met Intels nieuwste Pentium II-processor, de Xeon, komen op z'n vroegst pas volgende maand uit. De chipfabrikant heeft een nieuwe fout ontdekt in de processor. De fout is ontdekt tijdens het repareren van de vorige, eerste fout, die de oorspronkelijke lancering van eind juni verschoof naar midden juli.

Het nieuwe probleem doet zich voor in de foutcorrigerende code van de Xeon. Deze moet ervoor zorgen dat de chip de ingevoerde gegevens correct verwerkt. Intel zegt dat de processor hierdoor een vertraging van zeven tot tien dagen oploopt. De firma benadrukt dat de nieuwe fout alleen betrekking heeft op Xeons in combinatie met de 450 NX-chipset, die ruimere mogelijkheden voor schaalbaarheid moet bieden.
Een neveneffect van deze fout is dat Intels imago als producent van processoren voor complexe systemen hierdoor de zoveelste deuk oploopt. De firma wil voet aan de grond krijgen in de markt voor dure, krachtige computers, zoals de Unix-machines van Sun Microsystems, Hewlett-Packard en Silicon Graphics. "Dit werpt een zwarte schaduw over het product: de foutcorrigerende code is van levensbelang voor zware systemen", meent analist Ashok Kumar van beursfirma Piper Jaffray.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.