SCO clustert multi-platform

De Santa Cruz Operation (SCO) migreert de geclusterde versie van zijn besturingssysteem Unixware 7 naar diverse verbindingsplatformen voor Intel-servers en Ethernet-kaarten.

Unixware Nonstop Clusters maken gebruiken van Tandemssingle systemimage-software, waarmee computers in een cluster als één machine benaderd worden. Deze Unixware-variant kan nu server-verbindingen leggen via Compaqs Servernet-systeem.
SCO heeft al demonstraties gegeven waarbij zijn Unix-variant draait op Integrity-servers, met Intel-processoren, van Tandem. Moederbedrijf Compaq verkoopt dergelijke systemen al sinds begin dit jaar in de telecommunicatiemarkt. SCO zal deze aangepaste systeemsoftware vanaf volgend kwartaal ook beschikbaar hebben voor de detailhandel, de financiële markt en Internet-commercie-bedrijven. Het besturingssysteem ondersteunt op dit moment zes servers in een cluster met elk tien processoren. In de toekomst breidt de leverancier deze capaciteit uit tot honderd servers met 32 processoren per stuk.
Ondertussen hebben SCO en Compaq nog steeds geen overeenstemming bereikt over de vraag welke Unix-interfaces gedeeld kunnen worden tussen Unixware 7 en het toekomstige Bravo Unix. Compaq ontwikkelt die laatstgenoemde, nieuwe Unix-variant nu samen met dochters Tandem en DEC, en met partner Sequent. Unixware biedt nu al ondersteuning voor de 64-bit Merced-processor van Intel. Bravo Unix ondersteunt zowel de Merced als de Alpha-processor van DEC. Volgens de leveranciers bieden de gedeelde interfaces de mogelijkheid om applicaties met slechts lichte aanpassingen te draaien op het andere platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.