Lucent daagt Cisco wegens patentinbreuk

Lucent heeft gisteren Cisco, een van zijn grootste rivalen, voor de rechtbank gedaagd wegens patentinbreuk. Cisco zou maar liefst acht geregistreerde patenten van Lucent hebben geschonden, die gebruikt worden voor digitale netwerkapparatuur.

De aanklacht richt zich op het merendeel van Cisco's productlijn en omvat ook een aantal patenten van Lucents onderzoeksafdeling Bell Labs, voorheen dochter van AT&T.
"Deze patenten bestrijken een behoorlijk deel van Cisco's verkoop", zei Lucent-woordvoerder Bill Price. Die verkoop bedroeg afgelopen jaar ruim 6,4 miljard dollar. De aanklacht van Lucent noemt echter geen concrete bedragen voor compensatie. Cisco verklaart dat het nog geen kans heeft gezien om de klacht afdoende te bestuderen. "We zijn erg teleurgesteld door deze beweringen", aldus een officiële verklaring van het aangeklaagde bedrijf dat verder geen commentaar verstrekt.
Lucent besloot deze week om naar de rechter te stappen nadat het achttien maanden met Cisco had onderhandeld, verklaarde woordvoerder Price. Technologie-bedrijven als Lucent nemen wel vaker dergelijke juridische stappen, maar de nu aangespannen zaak is uitzonderlijk verreikend. Volgens federale rechtbankpapieren werd Lucent geprovoceerd door een brief van Cisco gedateerd 8 oktober 1997, waarin het Lucent beschuldigde van inbreuk op drie patenten van een dochteronderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.