Gigabit Ethernet specificaties vertraagd

Het duurt nog zeker vier maanden voordat de Ieee 802.3z standaard voor Gigabit Ethernet wordt vrijgegeven. Bij kortegolf-laser-transmissie blijken problemen op te treden. Dit betekent dat de komende maanden nog veel tests moeten plaatsvinden.

Dat laatste wordt bemoeilijkt door de meningsverschillen over de in te zetten testmethode. IBM, Hewlett-Packard, Honeywell en Vixel willen zo snel mogelijk met testen beginnen en hebben een methode voorgesteld. De overige commissieleden willen echter dat eerst meer duidelijkheid komt in de te volgen strategie.
De problemen, bekend onder de naam Differential Mode Delay, zijn te wijten aan het ontbreken van standaarden bij de productie van multimode glasvezels in combinatie met kortegolf lasers. Ze worden pas zichtbaar na installatie. Het verschijnsel doet zich ook voor bij langegolf-lasers, maar daar is het deels met zogenoemde jumper-kabels op te vangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.