Open Horizon exporteert 56-bit encryptie

Middleware-leverancier Open Horizon claimt het eerste bedrijf te zijn dat van de Amerikaanse overheid 56-bit encryptie-technologie mag exporteren. Het hoeft hiervoor geen key recovery-plan op te stellen waarmee derden toegang kunnen krijgen tot de versleutelde gegevens.

Europese financiële instellingen, staan volgens Open Horizon voor deze technologie in de rij, om software te ontwikkelen waarbij klanten inloggen en wereldwijd van bankdiensten gebruik kunnen maken. Voor veilige transacties over netwerken worden hoogwaardige encryptie-technieken als onontbeerlijk beschouwd. De Amerikaanse overheid heeft tot nu toe export van dergelijke technologie verboden.
Het encryptie-gedeelte in Ambrosia, depublish and subscribe-software van Open Horizon, is geïntegreerd in de applicatie, heeft geen api's (application programming interfaces) en kan niet apart geleverd worden. Concurrenten Tibco en Vitria hebben niet dezelfde rechten voor de uitvoer van hun producten. Zij moeten eenkey recovery-plan aan de overheid beschikbaar stellen. De software van Open Horizon is ontwikkeld in samenwerking met erp-leverancier Peoplesoft, die het waarschijnlijk in bedrijfsbrede software gaat opnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.