Outlook 98 en Office 9 op komst

Microsoft werkt onder de codenaam Office 9 aan de opvolger van Office 98, die meer functionaliteit voor configuratie-management en beheer op afstand moet bieden. Daarnaast lanceert de softwarefabrikant eind maart de nieuwste versie van Outlook.

De bèta van dit e-mail/workflow-programma (http://www.microsoft.com/outlook/) wordt nu getest op programmeerfouten en zal gratis zijn voor huidige gebruikers van Office en Exchange.
Het nieuwe kantoorpakket Office 9 wordt nauw geïntegreerd met Windows NT en heeft ook toegang tot de Active Directory van NT 5. Hiermee kunnen systeembeheerders software op PC's in een netwerk automatisch opwaarderen naar nieuwere versies. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om van de server alleen bepaalde componenten van Office te downloaden.
Microsoft beweert hiermee de wensen van zijn gebruikers te vervullen. 'Niet alle gebruikers zitten te wachten op alle onderdelen; Word, Excel, Powerpoint en Access', aldus de producent. In de toekomst kunnen die onderdelen gewoon worden bijgevoegd zonder het hele pakket opnieuw te moeten installeren. De eerste bèta van Office 9 zou in het tweede kwartaal van dit jaar moeten uitkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.