Nieuwe zaak dreigt voor Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zoekt naar agressieve middelen om een monopolie-positie van Microsoft tegen te gaan. Volgens berichten in de Amerikaanse media zal het departement een nieuwe rechtszaak tegen de software-fabrikant aanspannen.

Deze berichten zijn nog niet bevestigd. Deze nieuwe zaak zou als doel hebben Microsoft een versie van Windows 98 uit te laten geven zonder Internet Explorer.
Microsoft heeft inmiddels de rechter gevraagd een uitzondering te maken voor Windows 98. Indien de onderneming een versie zonder de browser moet leveren, betekent dit dat zij een geheel nieuwe uitgave van Windows 98 moet ontwerpen. Het nieuwe besturingssysteem wordt deze week geleverd aan PC-fabrikanten.
Het ministerie eist dat deze tijdelijke uitspraak blijft gelden, omdat Microsoft al enkele maanden van het probleem op de hoogte is. Bill Gates heeft inmiddels gesprekken gevoerd met juristen van het ministerie. Deze ontmoeting heeft niet geleid tot een oplossing van de juridische strijd.
Microsoft bespeelt momenteel de publieke opinie met een enorme publiciteitscampagne. Enkele topmensen uit de branche hebben zich achter de onderneming geschaard. Gates zelf heeft inmiddels gezegd dat een vertraging van de uitgave van Windows 98 negatieve gevolgen heeft voor de economie. De campagne heeft resultaat. Uit een recent onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de ondervraagden tegen een blokkade van Windows 98 is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.