3Com geeft netwerkverkeer voorrang

Netwerkfirma 3Com presenteert deze week zijn plannen voor een bedrijfsbreed systeem voor het dirigeren van netwerkverkeer op basis van beleidsprioriteiten. De fabrikant beweert dat dit het eerste netwerk in zijn soort is voor zowel Ethernet- als hybride Ethernet- en ATM-omgevingen (asynchronous transfer mode).

In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar worden alle 3Com-producten uitgerust met deze intelligentie.
3Com levert in het derde kwartaal onder de naam Transcendware een beheer-applicatie voor het gehele netwerk. Daarnaast voorziet het bedrijf ook in software-drivers voor netwerk-interfacekaarten (NIC's) van andere producenten. 3Com's nieuwe verkeerssysteem belooft beter gebruik te maken van bestaande netwerken. Beheerders kunnen hiermee richtlijnen opstellen die automatisch prioriteiten toekennen aan het dataverkeer van bepaalde applicaties. Het intelligente het netwerk let hierbij ook op de gevoeligheid van de software voor vertragingen en de vereisten voor bandbreedte.
Frank Fuller, directeur bij 3Com, meent dat de meeste organisaties twintig tot tachtig applicaties op hun netwerk gebruiken. Hij schat dat tien tot vijftien van die toepassingen vallen in twee categorieën: multimedia, dus gevoelig voor vertragingen; en bedrijfskritisch, dus breedbandig. De implementatie van het nieuwe systeem van zijn bedrijf zou binnen een uur rond zijn, terwijl automatiseerders op dit moment die tijd dagelijks kwijt zijn aan het beheren van de netwerkprestaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.