IBM verbetert DB2 voor S/390

IBM werkt aan een nieuwe versie van zijn DB2 database-reeks, die draait op de S/390-mainframes. De nieuwe software krijgt de naam DB2 Universal Database for OS/390 en zal in september aan bèta-testen onderworpen worden.

De definitieve versie laat echter nog enige tijd op zich wachten. Overigens is de huidige versie van DB2 ongeveer een jaar geleden nog opgewaardeerd.
Het toekomstige DB2 moet dienst doen als ruggengraat voor diverse nieuwe softwarepakketten en de vijfde generatie (G5) van de S/390-machines, die IBM beide vorige week aankondigde. De nieuwe mainframes worden uitgerust met de G5-cmos-processor, die per stuk een rekenkracht van 100 Mips (miljoen instructies per seconde) hebben. Bovendien komt de leverancier met een turbo-versie van de chip, die naar verluidt 130 Mips zou halen.
Janet Perna, algemeen directeur van databeheer bij de Software Solutions-divisie van IBM, schetst enkele van de verbeteringen in DB2. Deze omvatten meer mogelijkheden voor zakelijke toepassingen, zoalsdatamining en snellere verwerking van online-transacties, en een algehele verhoging van het prestatieniveau van automatiseringspakketten van leveranciers als SAP en Peoplesoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.