Microsoft onthult Windows CE 2.1

Microsoft zal volgende week Windows CE versie 2.1 aankondigen. Het bedrijf zal deze opwaardering onthullen op zijn CE ontwikkelaarsconferentie die van 6 tot 8 april in San Jose wordt gehouden (zie de speciale congres-site).

Nadat we gisteren al melding maakten over nieuwe ontwikkelingen rond CE, zijn nu concrete details over versie 2.1 bekend geworden. De nieuwe versie die in eerste instantie uitgeleverd wordt aan ontwikkelaars voor dit mini-besturingssysteem voegt een aantal nieuwe mogelijkheden toe, waaronder ondersteuning voor ISA Ethernet, Universal Serial Bus, netwerkprinten en nieuwe microprocessoren. Met dat laatste nieuwigheidje vermindert Microsoft de afhankelijkheid van processorfabrikant Intel en draait Windows CE nu ook op Hitachi's SH4-chips, Digitals Strong ARM-processor, IBM's Power PC-chip en de VR4111 en VR4300 van NEC.
Verder biedt het verbeterde besturingssysteem ook toegang tot cryptografie-technologie van Microsoft om gegevens te versleutelen en application programming interfaces (api's) voor het verbinden en inbedden van objecten in software (OLE). Windows CE 2.1 is bedoeld voor computerfabrikanten (oem-klanten van Microsoft) die hun nieuwe draagbare machines kunnen uitrusten met deze software. Bestaande palmtopcomputers die op CE versie 2.0 draaien, zijn niet op te waarderen naar de nu gelanceerde verbetering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.