Novell belooft Netware 5 voor deze zomer

Het langverwachte Netware 5 komt deze zomer definitief op de markt. Dit werd bekendgemaakt op de grote Brainshare-bijeenkomst voor Novell-ontwikkelaars in Salt Lake City.

Netware 5 bundelt een nieuwe Java Virtual Machine (JVM) en een vijfgebruikers-versie van Oracle 8. Daarnaast krijgen ontwikkelaars de beschikking over aantal api's (application programming interface).
De JVM zou de snelste zijn die momenteel bestaat. Novell claimt dat zijn software Java-applets tweemaal zo snel verwerkt als Microsofts JVM op Windows NT en vijfmaal zo snel als Unix JVM-implementaties. Het aantal Novell-ontwikkelaars is het afgelopen jaar met 70 procent gestegen, aldus Chris Stone, alsvice-president van Novell belast met ondermeer strategie en ontwikkeling.
Brainshare liet een overweldigend aantal aankondigen zien, waaronder een gui voor netwerkbeheerders en een opgepoetste versie van de installatie-Wizzard van Netware. Nog dit jaar is fase één van de Orion-clusteringservices leverbaar (voorheen Wolf Mountain-technologie). Gecombineerd met de aankondigingen voor Zero Effort Networks (ZEN), een nieuwe versie van Groupwise en verbeteringen aan zowel Bordermanager als NDS for NT lijkt de netwerkmarktleider bezig met een productblitz. Novell toont weer vitaliteit en vechtlust, iets dat vorig jaar op Brainshare ontbrak.
Het richt zich nu geheel op het uitbrengen van Netware 5 deze zomer. Alleen op die manier denkt het de dreiging van Windows NT te kunnen afwenden. Als het lukt om Netware 5 tijdig op de markt te brengen, heeft Novell een comfortabele voorsprong op de nog uit te brengen versie 5 van Windows NT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.