Gedwongen ontslagen Vanenburg Ventures

Baans investeringsmaatschappij Vanenburg Ventures heeft de afgelopen twee weken tussen de 42 en de 46 personeelsleden hun ontslag aangezegd. Na de succesvol afgeronde onderhandelingen bij Baan Company, die leidden tot een goed sociaal plan, verlopen de onderhandelingen met Vanenburg Ventures een stuk problematischer.

Na urenlange onderhandelingen met een delegatie van Vanenburg, keerden de bonden gisteravond onverrichterzake huiswaarts. Vanenburg sluit verdere saneringsmaatregelen niet uit. De bonden, waaronder CNV en FNV, weigeren over een sociaal plan te onderhandelen zolang de ontslagprocedures op tafel blijven.
De problemen bij Vanenburg zijn veel groter dan bij Baan Company. De maatschappij gaat bedrijven samenvoegen, verkopen en medewerkers ontslaan. CNV-bestuurder Wim Burggraaf zegt dat de bonden streven naar een zelfde soort regeling als die met Baan Company is overeengekomen. "De vraag is of Vanenburg dat redt. De ruim twintig BV's die onder de investeringsmaatschappij vallen, zijn allemaal onafhankelijk", aldus Burggraaf. De delegatie van Vanenburg Ventures had geen mandaat om de ontslagprocedures stop te zetten en moet daarmee voor overleg terug in de organisatie. Wellicht ontstaat hierover aanstaande maandag meer duidelijkheid; dan worden de onderhandelingen hervat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.