KPN breidt Adsl-test uit

KPN Telecom heeft vandaag besloten de Adsl-proef in Amsterdam te verlengen en uit te breiden. Dit technische experiment met de naam Snelnet duurt nu in ieder geval tot 31 december 1999. Naast KPN Telecom werken ook NOB Interactive (inhoud) en Surfnet (connectie) aan de proef mee.

De Adsl-techniek (Asymmetric Digital Subscriber Line) zorgt ervoor dat de bestaande koperen telefoonlijn grote hoeveelheden beeld, geluid en data kan transporteren. Adsl geeft in de proef een transportsnelheid van ongeveer 2 Megabit per seconde. De gebruikers moeten hiervoor een speciaal modem gebruiken. Deze techniek is het antwoord van KPN op de snelle Internet-diensten van de kabelbedrijven.
De huidige Adsl-proef in Amsterdam ging op 1 januari 1998 van start. Het experiment wordt uitgebreid met toepassingen als telewerken, afstandsonderwijs en betalingsfaciliteiten. De ruim duizend deelnemers kunnen sinds kort met de Chipper veilig kleine betalingen verrichten op Snelnet in ruil voor elektronische diensten, zoals financieel advies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.