Websites grote bedrijven vol fouten

De websites van de grootste bedrijven uit de Fortune 100-index zitten propvol met slordigheden en technische fouten. Dit blijkt uit een onderzoek van Parasoft, leverancier van programmeer-hulpmiddelen.

De softwarefabrikant zal zijn rapport aanstaande maandag onthullen. In het onderzoek zijn de websites van 95 ondernemingen die staan in de Fortune top 100 onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat die sites gemiddeld één foute hyperlink per 3,5 webpagina hebben, en maar liefst 12,6 codeerfouten per pagina.
"We waren echt geschokt over de algehele lage kwaliteit", aldus Arthur Hicken, vice-president bij Parasoft. De slechtste scores werden behaald door handelaren in auto's en auto-onderdelen, medicijnen, computers en kantoorbenodigdheden.
Opvallend is hierbij de positie van computerleveranciers, zoals IBM en Compaq. Dergelijke aanprijzers van elektronische handel scoren gemiddeld één link-fout per drie pagina's en twintig codeerfouten per pagina.
Ondertussen wijst onderzoek van Zona Research uit dat gebruikers steeds minder geduld hebben met dergelijke fouten. Bedrijven die aan elektronische handel doen, lopen maandelijks 58 miljoen dollar mis doordat klanten hun sites verlaten doordat ze geen webpagina's te zien krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-02T00:00:00.000Z Redactie Computable