Staroffice-portaal start in december test

Sun Microsystems zet in december een testversie op van zijn online-pakket kantoorapplicaties genaamd Starportal. Die software, gebaseerd op het overgenomen Staroffice, is via Internet te gebruiken.

Het computerbedrijf zal de code voor Starportal verstrekken aan een handjevol geselecteerde Internet-leveranciers, applicatie-dienstverleners (asp's) en portaal-partners. Sun zal samen met die bedrijven de Starportal-applicaties verwerken in hun producten en diensten.
Vervolgens moet het applicatie-portaal in het eerste kwartaal van volgend jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek. Suns lijst van Starportal-aanhangers zal dan ook drie grote klanten bevatten die de kantoorapplicaties voor eigen gebruik zullen draaien.
Sun kocht begin vorige maand het Duitse bedrijf Star Division voor diens kantoorpakket. De software is gratis te downloaden van de website van de softwareleverancier. Volgens de moederonderneming zijn er al meer dan één miljoen exemplaren van de Staroffice-client gedownload.
Daarnaast heeft Sun vijfhonderdduizend CD-rom's met de software verspreid onder gebruikers, en nog eens zevenhonderdduizend CD-roms afgezet via zijn oem-partners en enkele Linux-wederverkopers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.