Nortel Networks breidt productie sterk uit

Nortel Networks investeert 400 miljoen dollar in de verdriedubbeling van zijn productiecapaciteit voor netwerk-apparatuur op basis van glasvezel. Hiervoor schept het 5000 nieuwe banen.

De nieuwe functies ontstaan in de afdelingen voor het testen en integreren van systemen, de ingenieurstak en de klantenondersteuning. Nortel neemt 1800 mensen aan in Groot-Brittannië, 850 in Ottawa (Canada) en 1450 in Montreal (Australië). De resterende 900 aanstaande werknemers worden verspreid ingezet, waaronder in de Verenigde Staten.
Het nieuwe personeel zal ingezet worden voor het fabriceren van optische netwerk-apparatuur die vooral voor de Internet-backbone wordt ingezet. De markt voor die producten groeit met 50 procent per jaar en zal tegen 2001 een wereldwijde omzet van 35 miljard dollar genereren.
Nortel heeft de laatste tijd al diverse overnames gepleegd, waaronder Bay Networks en Clarify, om zijn positie in dat gebied uit te breiden. Het telecombedrijf is de op één na grootste fabrikant van telefonie-apparatuur in de Verenigde Staten en heeft 71.000 mensen in dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable