Comdex: Xerox ziet zijn toekomst op Internet

De toekomst van kopieer- en printgigant Xerox ligt op Internet. Dit zei Rick Thoman, president van het bedrijf, gisteren in zijn toespraak op de Comdex-beurs in Las Vegas. Hiervoor komt Xerox met een reeks nieuwe Internet-gerichte producten.

"De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door het uit te vinden", aldus John Seely Brown, hoofdwetenschapper bij Xerox, die zijn directeur ter zijde stond op het podium. De twee topmannen introduceerden onder meer een ultrakleine printer-chip met duizend adresseerbare lasers, een webserver van palmgrootte en een modulair robotsysteem dat zijn vorm kan aanpassen aan zijn functie.
Verder komt Xerox met een driedimensionaal web-boek dat reeksen bestaande webpagina's kan verzamelen, sorteren en bewerken. De software-kant wordt verder uitgewerkt met nieuwe hulpmiddelen om een website in kaart te brengen. Hiermee kunnen eindgebruikers eenvoudiger de goederen en diensten vinden die zij zoeken.
De oorsprong van deze nieuwe snufjes ligt in het beroemde Palo Alto Research Center (Parc) van Xerox (http://www.parc.xerox.com/). Dat laboratorium is de bakermat van een groot aantal innovaties op computergebied in de afgelopen vijfentwintig jaar. Tot de uitvindingen behoren onder meer Ethernet, de grafische gebruikersinterface, de muis en het concept van een persoonlijke en zelfs draagbare computer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.