Active Directory staat voorlopig alleen

Microsofts Active Directory zal tot eind augustus alleen Windows 2000 ondersteunen. Cisco, Microsofts vertaal-partner voor onder meer de Unix-platformen van Hewlett-Packard en Sun Microsystems, heeft de code te laat ontvangen en haalt de deadline van 17 februari niet.

Zowel de betrokken leveranciers als IT-analisten roepen al zeker anderhalf jaar dat platform-interoperabiliteit van cruciaal belang is voor Active Directory. Die eigenschap moet de beheer-structuur voor de nabije toekomst echter ontberen.
Cisco zegt dat het sommige delen van de Active Directory-code al enkele maanden in huis heeft. Het bedrijf kan de vertaling naar andere platformen pas voltooien wanneer het toegang heeft tot alle code.
Dat zal niet gebeuren voordat Microsoft klaar is met het napluizen van de fouten (debuggen) in Windows 2000, wat de softwareleverancier nu doet. "We moeten maar stilzitten en wachten", verklaart een woordvoerder van Cisco. Het netwerkbedrijf schat dat het de klus niet voor eind augustus zal klaren.
Ondertussen maakt ook Microsofts belangrijkste directory-partner Banyan Worldwide Services zich zorgen. Joe Biggs, directeur Microsoft-aangelegenheden bij Banyan, zegt zich nog niet bewust te zijn van vertragingen voor de HP-UX- en Solaris-versies. "Maar indien Active Directory niet de goede oplossing is voor klanten, zullen we hun helpen het goede antwoord te vinden."
Banyan zou hierbij niet gebonden zijn aan Microsoft. "Wij hebben groeiende relaties met Netscape en Novell voor directory-integratie", aldus Biggs.
Dat laatstgenoemde softwarebedrijf is inmiddels al begonnen aan zijn pre-offensief tegen Active Directory. Vorige week verscheen nog een nieuwe versie van Novells Directory-diensten (NDS), die draait op Netware, Windows NT (inclusief de aanstaande 2000-uitvoering) en Solaris.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable