Herziene encryptie-regels VS stellen teleur

De IT-industrie is nagenoeg unaniem in het afkeuren van de herziene Amerikaanse regels voor het uitvoeren van encryptie-technologie. De regering Clinton heeft een eerste voorstel uitgebracht voor de herziening van die regulering.

De Amerikaanse overheid wil met die bijstelling juist tegemoet komen aan klachten van de IT-industrie. Technologiebedrijven zeggen dat de nieuwe regels veel te gecompliceerd zijn en dat belangrijke categorieën coderingssoftware geheel ontbreken in de herziene wetgeving.
Volgens definities van de Verenigde Staten valt encryptie-technologie onder de wapenwet, aangezien het te misbruiken zou zijn door terroristen, misdadigers en vijandige naties. De uitvoer van deze categorie 'wapens' is dus gebonden aan strikte regels en vooral beperkingen. Dit geeft de Amerikaanse IT-industrie een handicap in de concurrentiestrijd tegen buitenlandse bedrijven.
"Helaas schiet de nu onthulde schets sterk tekort; het biedt veel minder dan wat ons op 16 september is beloofd", zegt Robert Holleyman, president van de Business Software Alliance. "Wat we nu hebben, is een gecompliceerd en onrealistisch licentie-schema."
De BSA telt onder meer Adobe, Apple, Attachmate, Corel, Lotus, Microsoft en Novell onder zijn leden. Die bedrijven zullen nu verder lobbyen om verdergaande wijzigingen door te voeren in de encryptieregels. De Amerikaanse regering heeft zichzelf een deadline gesteld voor de nieuwe regels. Deze verloopt op 15 december.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable